Skip to main content Jump to list of all articles
Gemeente Den Haag

Gemeente Den Haag is hiring a

Senior UX Onderzoeker

 • Den Haag, Netherlands
 • full-time

Wat ga je doen?

In de nieuwe rol van Senior UX Onderzoeker word jij het gezicht van de splinternieuwe Stadskamer: het UX lab van de gemeente Den Haag. Jouw grootste drijfveer is om de dienstverlening aan inwoners en ondernemers gebruikersvriendelijker te maken. Feilloos voel jij aan wat voor onderzoek er nodig is. Om dat te bereiken heb je veel contact met inwoners en ondernemers. Als expert neem jij je collega’s mee in de wereld van UX. Samen met jouw teamleden adviseer je collega’s en directies over hoe de dienstverlening makkelijker en beter kan.

Het team

Als Senior UX Onderzoeker werk je in het team Innovatie & Dienstverlening aan het continu verbeteren van de gemeentelijke dienstverlening. Het team houdt zich onder andere bezig met het gemeentebrede dienstverleningsbeleid, service design en de agile transitie binnen de gemeente. De Stadskamer is volop in ontwikkeling, dus een beetje startup mentaliteit moet je wel liggen. Het is een relatief klein en informeel team (ca. 12 fte), vol ambitie om zich de komende jaren nog sterker neer te zetten als het expertisepunt voor het verbeteren van de gemeentelijke dienstverlening.

Wat bieden wij?

Je krijgt de kans om jouw volle potentieel aan kennis en ervaring in te zetten om een wezenlijke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de splinternieuwe Stadskamer. Je komt terecht in een zelfsturend en hecht team dat zeer gemotiveerd is om de stem van de klant, de Hagenaar, een plek te geven. In deze functie krijg je veel vrijheid om jezelf te ontwikkelen en initiatief te nemen binnen de organisatie.

Verder bieden wij:

 • een tijdelijke aanstelling voor (in eerste instantie) de duur van 1 jaar die van rechtswege eindigt (zie ook kopje extra informatie);
 • een salaris van maximaal € 4.859 (salarisschaal 11) op basisvan een volledige werkweek;
 • een 36-urige werkweek;
 • een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een vakantie- en eindejaarsuitkering, opname in het ABP-pensioenfonds en een maandelijkse bijdrage in de ziektekostenverzekering; de mogelijkheid arbeidsvoorwaarden uit te wisselen via het Individueel Keuzebudget (IKB).

Wat vragen wij?

Wij zoeken iemand die creatief is en met onorthodoxe ideeën komt. Ondanks dat de Stadskamer net een jaar draait, zit je vol ideeën hoe je het UX-lab verder kunt professionaliseren. Om deze professionalisering verder vorm te geven, heb je een coachende rol richting je collega UX onderzoekers. Je voelt je snel thuis in een jong team dat experimenteert met zelfsturing. Je kunt zeer goed luisteren naar mensen en de verbinding maken met inwoners en ondernemers. In de Stadskamer houden we workshops, testen brieven, websites en apps. Juist de combinatie van on- en offline onderzoek vind je tof. Door jouw analysekracht heb je snel de kern van het probleem te pakken en kom je vervolgens met creatieve oplossingen.

Verder beschik je over;

 • Minimaal 6 jaar werkervaring met het coördineren en uitvoeren van UX-onderzoeken en UX-design.
 • Een afgeronde opleiding in gedragswetenschappen, zoals psychologie of in technologie, zoals Industrieel Ontwerpen, Communicatie & Multimedia Design, Design of Human-Technology Interaction.
 • Bekend met UX-technieken, CSS/HTML en prototyping.
 • Het is een pré als je ervaring hebt met data analyse.

Competenties

Klantgerichtheid, probleemanalyse, initiatief, samenwerken, assertiviteit, netwerkvaardigheid, overtuigingskracht, zelfinzicht en organisatiesensitiviteit.

Meer weten?

Neem contact op met Patrick van Boxtel, Adviseur UX (06 - 50 03 01 02) of Jurgen Schutte, Afdelingsmanager (06 - 11 49 91 37)

xtra informatie

 • een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure
 • afhankelijk van je opleiding en werkervaring kun je in de aanloopschaal geplaatst worden
 • de Stadskamer is een proeftuin. Daarom is de functie in eerste instantie tijdelijk uitgezet. Wij verwachten echter dat besloten wordt de Stadskamer structureel voorgezet wordt hetgeen in dat geval ook betekent dat bij goed functioneren de aanstelling na een jaar wordt omgezet in een vaste aanstelling.

 • Interesse? Reageer dan via de ‘solliciteer’ button.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.