Skip to main content Jump to list of all articles

Gemeente Den Haag is hiring a

Senior UX Researcher

 • Den Haag
 • full-time

Zorg jij voor optimale en gebruikersvriendelijke dienstverlening aan inwoners én ondernemers van de gemeente Den Haag? Lees dan verder!

Wat ga je doen?

In de nieuwe rol van Senior UX Researcher word jij het gezicht van de Stadskamer: het UX lab van de gemeente Den Haag. Jouw grootste drijfveer is om de dienstverlening aan inwoners en ondernemers gebruikersvriendelijk te maken. Feilloos voel jij aan wat voor onderzoek er nodig is. Om dat te bereiken heb je veel contact met inwoners en ondernemers. Als expert neem jij je collega’s mee in de wereld van UX. Samen met jouw teamleden adviseer je collega’s en directies over hoe de dienstverlening makkelijker en beter kan.

De vraagstukken waarmee je aan de slag gaat zijn erg divers. Je kan hierbij denken aan via welke kanaal Hagenaars het liefst een parkeervergunning aanvragen maar ook of de webpagina voor het aanvragen van bijstand vindbaar en begrijpelijk is.

Wat vragen wij?

Je kunt zeer goed luisteren naar mensen en de verbinding maken met inwoners en ondernemers. In de Stadskamer testen we brieven, websites en apps en geven we workshops. Juist de combinatie van on- en offline onderzoek vind je tof. Door jouw analysekracht heb je snel de kern van het probleem te pakken en kom je vervolgens met creatieve oplossingen.

Wij zoeken iemand die creatief is en met onorthodoxe ideeën komt. Ondanks dat de Stadskamer net een jaar draait en volop in ontwikkeling is, zit je vol ideeën hoe je het UX-lab verder kunt professionaliseren. Om deze professionalisering verder vorm te geven, heb je een coachende rol richting je collega UX Researchers. Je werkt graag in een jong team dat experimenteert, uitdaagt en zelforganiserend is.

Verder beschik je over:

 • minimaal 3 jaar werkervaring met het coördineren en uitvoeren van UX-onderzoeken; -een afgeronde opleiding in gedragswetenschappen, zoals psychologie of in technologie, zoals Industrieel Ontwerpen, Communicatie & Multimedia Design, Design of Human-Technology Interaction;
 • bekend met UX-onderzoeksmethoden;
 • het is een pré als je ervaring hebt met data-analyse.

Wat bieden wij?

Je krijgt de kans om jouw volle potentieel aan kennis en ervaring in te zetten om een wezenlijke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de Stadskamer. Je komt terecht in een zelforganiserend en hecht team dat zeer gemotiveerd is om de stem van de klant, de Hagenaar, een plek te geven. In deze functie krijg je veel vrijheid om jezelf te ontwikkelen en initiatief te nemen binnen de organisatie.

Verder bieden wij:

 • een aanstelling voor één jaar met uitzicht op een vaste aanstelling;
 • een salaris van maximaal € 4.859 (salarisschaal 11) op basis van een volledige werkweek;
 • een 36-urige werkweek.

Ook kun je rekenen op een uitstekend flexibel pakket arbeidsvoorwaarden, dat je voor een groot deel zelf kunt vormgeven;

 • zoals opname in het ABP-pensioenfonds;
 • goede opleidings- en ontwikkelmogelijkheden om je competenties en profiel aan te scherpen;
 • een maandelijkse bijdrage in de ziektekostenverzekering;
 • Individueel Keuzebudget (IKB) ter waarde van 17,05% bovenop jouw salaris wat je naar keuze kunt inzetten voor bijvoorbeeld: extra verlof, salaris of lidmaatschap van onze sportschool.

Wie zijn wij?

Als senior UX Researcher werk je in het team Innovatie & Dienstverlening aan het continu verbeteren van de gemeentelijke dienstverlening. Het team houdt zich onder andere bezig met gemeentebreed beleid ten aanzien van dienstverlening, service design en de agile transitie binnen de gemeente. Het is een relatief klein en informeel team (ca. 12 fte), vol ambitie om zich de komende jaren nog sterker neer te zetten als het expertisepunt voor het verbeteren van de gemeentelijke dienstverlening.

Meer weten?

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Patrick van Boxtel, Adviseur UX op telefoonnummer 06 50 03 01 02 of Jurgen Schutte, afdelingsmanager op telefoonnummer 06 11 49 91 37.

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Esma Motia, corporate recruiter, op 06 82 24 32 20.

Interesse?

Reageer via de ‘solliciteer’ button.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.