Skip to main content Jump to list of all articles

Gemeente Den Haag is hiring a

Service Designer

  • Den Haag
  • full-time

Zorg jij voor gebruikersvriendelijke dienstverlening aan inwoners, ondernemers én collega’s van de gemeente Den Haag? Lees dan verder!

Wat ga je doen?

In de nieuwe rol van Service Designer neem jij je collega’s mee in de wereld van een design gedreven aanpak. Jouw grootste drijfveer is om de dienstverlening aan inwoners en ondernemers en collega’s gebruikersvriendelijker te maken. Met jouw bevlogenheid en expertise adviseer én overtuig je collega’s en directies over hoe de dienstverlening makkelijker en beter kan. Om dat te bereiken heb je veel contact met inwoners en ondernemers.

Wat vragen wij?

Wij zoeken een ambitieuze designer die begrijpt hoe het best inzicht te verkrijgen is in de wensen en behoeften van de Hagenaar. Zodat de best mogelijke gemeentelijke diensten en ervaringen kunnen worden gemaakt. Je voelt je snel thuis in een jong team dat experimenteert met zelforganisatie. Je kunt zeer goed luisteren naar mensen en de verbinding maken met inwoners en ondernemers. Door jouw analysekracht heb je snel de kern van het probleem te pakken en kom je vervolgens met creatieve oplossingen.

Dat zien we graag terug in een portfolio. Houd er rekening mee dat er voor deze vacature een anonieme sollicitatieprocedure geldt. We raden je aan om je werk anoniem in een PDF op Dropbox (of iets dergelijks) door te linken.

Verder:

  • een afgeronde HBO of WO opleiding zoals Industrieel Ontwerpen, Communicatie & Multimedia Design of Human-Technology Interaction;
  • kennis van verschillende design tools, zowel analoog als digitaal, voor het ontwikkelen van flow charts, business model canvas en service blueprints;
  • minimaal 3 jaar werkervaring;
  • ervaring met Scrum.

Wat bieden wij?

Je krijgt de kans om jouw volle potentieel aan kennis en ervaring in te zetten om een wezenlijke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de dienstverlening naar de inwoners en ondernemers van Den Haag. Je komt terecht in een zelforganiserend en hecht team dat zeer gemotiveerd is om de stem van de klant, de Hagenaar, een plek te geven. In deze functie krijg je veel vrijheid om jezelf te ontwikkelen en initiatief te nemen binnen de organisatie.

Verder bieden wij:

  • een aanstelling voor één jaar met uitzicht op een vaste aanstelling;
  • een salaris van minimaal €2795 en maximaal € 4.859 (salarisschaal 10 - 11) op basis van een volledige werkweek;
  • een 36-urige werkweek;
  • een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een vakantie- en eindejaarsuitkering, opname in het ABP-pensioenfonds en een maandelijkse bijdrage in de ziektekostenverzekering; de mogelijkheid arbeidsvoorwaarden uit te wisselen via het Individueel Keuzebudget (IKB).

Wie zijn wij?

Als Service Designer werk je in het team Innovatie & Dienstverlening aan het continu verbeteren van de gemeentelijke dienstverlening. Het team houdt zich onder andere bezig met gemeentebreed beleid ten aanzien van dienstverlening, service design en de agile transitie binnen de gemeente. Het is een relatief klein en informeel team (ca. 12 fte), vol ambitie om zich de komende jaren nog sterker neer te zetten als het expertisepunt voor het verbeteren van de gemeentelijke dienstverlening. Je zult nauw samenwerken met je collega’s van de Stadskamer, het UX-lab van de gemeente Den Haag

Meer weten?

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Patrick van Boxtel, Adviseur UX, op telefoonnummer 06 50 03 01 02 of Jurgen Schutte, afdelingsmanager op telefoonnummer 06 11 49 91 37.

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Esma Motia, corporate recruiter op telefoonnummer 06 82 24 32 20.

Interesse?

Reageer via de ‘solliciteer’ button.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.