Skip to main content Jump to list of all articles

Alliander is hiring a

Scrum Master Bij Liander

 • Arnhem
 • 40 hours

Hou jij het overzicht over meerdere scrumteams binnen een innovatieve afdeling? Wil je iets betekenen binnen de energietransitie én met je eigen teams resultaat boeken? Als scrummaster bij Liander kun je het allemaal.

Jouw energie

Jij weet waar je energie in moet steken. Op zowel de afdeling Operational Grid Intelligence (OGI) als in je eigen scrumteams. Als scrum master weet je precies hoe je jouw team in een flow krijgt. Hoe werken ze zo optimaal mogelijk samen? En hoe kan het beste resultaat worden behaald? Dit zijn voor jou geen vragen. Je weet het antwoord namelijk al. Handig, want zo kan jij je direct bezighouden met managen van risico’s en het leren van nieuwe technieken.

In je dagelijkse werkzaamheden voert het volgen van gezond verstand de boventoon. Ja, er liggen bepaalde structuren als houvast. Toch is het de uitdaging dat je die soms loslaat en zélf gaat experimenteren. Met je eigen scrumteams natuurlijk. Merk je dat iets niet goed loopt en alleen maar voortkabbelt? Dan ben je besluitvaardig genoeg om in te grijpen. Daarbij blijf je je natuurlijk voortdurend bewust van de stakeholders en van wat er nodig is om het product straks samen met je team te kunnen implementeren. Je bent een kei in communicatie; mondeling en schriftelijk en met verschillende doelgroepen.

Wij willen als OGI het meest innovatief en relevant zijn, waar zelforganiserende teams de meeste waarde creëren voor Liander. Wij zien dit als de Champions League. Heb jij het in huis om ons naar dat niveau te brengen en te houden. En heb je de ervaring?

Durf jij je omgeving uit te dagen? Heb jij het lef om je echt uit te spreken en het management te challengen op hun beslissingen en gedrag om daarmee het beste voor Alliander te creëren? Voel jij je zeker en verantwoordelijk genoeg om volledig transparant te zijn over fouten van jezelf en het team en dat te zien als een leermoment en dit om te zetten in een actie?

Zo werk jij aan de energie van vandaag én morgen:

 • Jij bent diegene die andere individuen, het team en de organisatie coacht om daarmee de mindset, de houding en het gedrag te veranderen
 • Je voelt je verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het team en de organisatie
 • Je leert het team de randvoorwaarden om als Champions League team te werken
 • Je leert het team zelf organiserend te worden en heel belangrijk; fun met elkaar te hebben
 • Je faciliteert en begeleidt scrumteams en product owners, jij bent de mentor, dat vereist diepgaande kennis
 • Je professionaliseert de teams en leert hen het belang van een product visie
 • Afhankelijk van je ervaring ben je een mentor voor een junior scrum master.

Jouw werkgever

Wij zijn Alliander, een groep waarin verschillende bedrijven actief zijn waaronder Liander, Qirion en Kenter.

Voor miljoenen Nederlanders ontwikkelen én beheren we het energienet. Dat is hard werken, zeker nu de energietransitie in volle gang is. We zijn dan ook blij dat we kunnen rekenen op de kennis en kunde van onze 7.000 vakmensen. Met elkaar bedenken en realiseren we technisch slimme oplossingen die het energienet klaarmaken voor de toekomst. Daarbij proberen we de CO2-uitstoot te minimaliseren en in te spelen op duurzaamheid.

Binnen deze functie versterk jij de 7.000 collega’s bij netbeheerder Liander. Met elkaar leiden zij de dagelijkse distributie van gas en elektra over onze netten in goede banen.

Je deelt jouw expertise binnen de afdeling Operational Grid Intelligence (OGI). Op de werkvloer vind je zo’n 25 multidisciplinaire teams van 7 tot 10 personen die allemaal jong van geest én ambitieus zijn. Al is er dankzij het harde werk ook ruimte voor een grap en voor een schouderklopje. De teams zijn door de intensieve samenwerking dan ook bijzonder hecht. OGI werkt op een Agile wijze aan de energievoorziening van de toekomst zoals de spike app. Met deze app kunnen we pieken in onze netbelasting zien aankomen en oplossen. Hiermee voorkomen we dat onze energienetten overbelast raken en creëren we betrouwbare energievoorziening voor onze klanten. OGI is dan ook een onmisbaar onderdeel van Liander en continu op zoek naar nieuwe innovaties die bijdragen aan onze dienstverlening.

Jouw arbeidsvoorwaarden

Jij hebt de energie, wij bieden je de ruimte. Ruimte om het beste uit jezelf te halen, daar worden we immers allemaal beter van. Jij, Alliander en vooral onze klanten. En er is meer. Voor deze vacature kan je rekenen op (o.b.v. een 38-urige werkweek):

 • afhankelijk van je ervaring tot wel € 4.928 (schaal 9) of € 5.769 (schaal 10) bruto per maand. (inschaling is afhankelijk van niveau; medior, senior, gebaseerd op kennis en werkervaring)
 • een vast contract na 1 jaar.
 • op fulltime basis een Persoonlijk Budget van 18% van het jaarsalaris. Je kunt dit laten uitbetalen, er extra verlofdagen van kopen of storten in je pensioen.
 • een vergoeding van 70% van het wettelijk minimum loon over de ouderschapsverlofuren. Dit geldt bij het opnemen van ouderschapsverlof na 1 jaar dienstverband.
 • elk jaar 36 uur (4,5 dag) extra spaarverlof. Dit verlof kan je opnemen of maximaal 10 jaar sparen voor bijvoorbeeld een sabbatical.
 • een duurzaam inzetbaarheid budget (DI-budget) van € 500. Deze kun je inzetten voor bijvoorbeeld loopbaanontwikkeling, een sportabonnement en/of arbo-proof thuiswerkmeubilair.
 • een ABP-pensioen waarvan Alliander 70% betaalt.
 • een vaste eindejaarsuitkering van 5,94%.
 • Alliander biedt veel ruimte en mogelijkheden voor jouw ontwikkeling. Daarvoor werken we samen met de beste opleiders van Nederland. Je kunt kiezen uit een breed aanbod aan trainingen, workshops, opleidingen, studieboeken, webinars en E-learningmodules.
 • een NS Business Card of als je met de auto reist een kilometervergoeding.
 • een bruto bijdrage van € 360 en kortingen bij afname van een aanvullende verzekering als je een collectieve ziektekostenverzekering bij Zilveren Kruis Achmea hebt.
 • een laptop en mobiele telefoon, anders: Bring Your Own Device.

Bij Alliander verbaas je je over de fijne arbeidsvoorwaarden. We hebben ze hier voor je op een rij gezet https://werkenbij.alliander.com/arbeidsvoorwaarden

Jouw achtergrond

Met jouw energie blink je uit als scrum master. Je bent niet alleen gefocust op resultaat, maar ook op de mensen in jouw team. Het zijn allemaal gedreven professionals die de schouders eronder zetten, maar soms loopt er wel eens iets niet lekker. Jij bent de persoon die ingrijpt en die helpt oplossen als ze er zelf niet meer uitkomen. Binnen OGI heerst een grote mate van dynamiek en veranderen de dingen snel. Als scrum master kun je daarmee omgaan door regelmatig je ‘helicopterview’ te gebruiken en door gewoon te dóen. Afwachten zit niet in jouw aard. Je bent besluitvaardig en weet precies hoe je jouw team in een flow krijgt. Dat doe je met de veranderende energiewereld in je achterhoofd.

Ook ben jij de kandidaat met:

 • minimaal een afgeronde hbo opleiding.
 • minimaal 2 à 4 jaar ervaring met scrum (als scrummaster).
 • aantoonbare ervaring in een technische omgeving.
 • kennis van:
  • groepsdynamieken
  • IT-processen
  • de energiewereld

Jouw actie

We hebben ruimte voor jouw energie! Solliciteer op deze vacature via de “Solliciteer” button en doe dit sowieso voor 2 augustus middels een CV en motivatie. Na de sluitingsdatum krijg je van ons bericht.

Meer informatie over de vacature? Schakel met Peter Wessels, Chapter Lead Operational Grid Intelligence, via 06 - 52 30 54 98.

Meer informatie over de selectieprocedure? Contact Jorn Jansen, corporate recruiter, via jorn.jansen@alliander.com of 06 - 24 227 486

Screeningbeleid

Alliander screent alle sollicitanten. Afhankelijk van de functie bestaat de screening uit de volgende stappen: het nagaan van referenties, het toetsen van de authenticiteit van identiteitspapieren en diploma’s, een integriteitsonderzoek en het opvragen van een verklaring omtrent gedrag. Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.